Pittige wortelsoep

Maandagavond na werken en sporten wil ik snel eten. ’s Zomers vaak een salade maar als het zo koud is, heb ik liever iets warms!
Soep vind ik altijd lekker en is zo klaar. Wat groente, wat bouillon, de staafmixer en 15 minuten tijd is alles wat ik nodig heb voor een basic soepje. Blokje bouillon in wat water, broccoli in stukjes erin, wat tijm en knoflook. Gaar koken in 10 minuutjes, pureren, eten.  Eventueel met een scheutje room erdoor. Vandaag had ik geen broccoli in huis maar wel een hele grote winterpeen en een bosje koriander.  Wortelsoep dus!

Recept: Pittige wortelsoep met kip en koriander

Voor 3-4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 1 pot kippebouillon met vlees
  • 400-500 gr winterwortel(s) geschild, in plakjes
  • 1 of 2 teentjes knoflook in grove stukken
  • 1 el Thaise groene curry pasta
  • paar druppels vissaus
  • 1 tl gehakte gember, vers of  uit een potje
  • 1/4e blok santen (of een klein blikje kokosmelk)
  • bosje koriander
  • evt. suiker of zoetstof

Giet de bouillon door een zeef in een grote pan. Bewaar het opgevangen kippevlees op een bord. Giet 3 potten water bij de bouillon in de pan.
Doe de wortel en de knoflook in de pan en breng de bouillon zachtjes aan de kook.
Laat de wortel in ongeveer 20 minuten op laag vuur gaar worden.

Snijd de kip uit de pot bouillon in kleinere stukjes.
Was de koriander en pluk de blaadjes van de steeltjes – hak ze eventueel nog iets kleiner.
Hak de santen in stukjes.

Voeg als de kooktijd bijna voorbij is de currypasta, gember en enkele druppels vissaus toe aan de soep. Laat nog even koken, draai het vuur uit en roer de santen erdoor zodat deze smelt.
Zet de pan op een antislipmatje en pureer de soep mooi glad met een staafmixer. Proef even – voeg eventueel wat meer vissaus toe als hij zouter mag, of wat suiker/zoetstof als hij een beetje te pittig is uitgevallen. Een extra stukje santen kan dan ook helpen.
Zet de pan terug op het vuur en roer de helft van de korianderblaadjes erdoor.
Schep de soep in grote kommen en verdeel de kip en de rest van de koriander erover.

Ook lekker met een kneepje limoensap erdoor, als je dat in huis hebt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s