Luchtige kokosmakronen

Het is alweer te lang geleden dat ik deze makronen gemaakt heb… Ik had iets gemaakt waar alleen eierdooiers in moesten. Maar wat doe je dan met de overgebleven eiwitten?
Die werden dus deze kokosmakronen.
Supersimpel om te maken en erg lekker. Ik durf geen indicatie te geven hoe lang deze uiteindelijk bewaard kunnen worden, want ze waren al binnen enkele dagen op!

Recept: Luchtige kokosmakronen

Luchtige kokosmakronen met een brosse buitenkant.
De ideale manier om wat overgebleven eiwitten te verwerken!

Voor 12 stuks
30 min.

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 125 gr geraspte kokos
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 0,25 tl wijnsteenpoeder (cream of tartar)

Verwarm de oven voor op 150ºC.
Was een mengkom en de gardes van je mixer af met heet water en droog ze goed af, zodat ze vetvrij zijn.

Doe de eiwitten in de kom en klop ze schuimig. Voeg het wijnsteenpoeder toe en klop tot de eiwitten beginnen te glanzen.
Voeg in twee of drie keer de suiker toe en klop tussendoor. Klop nu tot de eiwitten stijf zijn.
Voeg de kokos toe en spatel het ‘snijdend’ door het mengsel. Zorg dat de kokos en eiwitten goed gemengd zijn.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en laat daar met twee eetlepels grote bergen beslag op vallen. Naar eigen smaak kun je dikkere/hogere of juist dunnere/plattere makronen maken.
Schuif het blik in de oven en bak de makronen in 20-25 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de koekjes afkoelen, haal ze voorzichtig van het bakpapier en bewaar ze in een goed afsluitende trommel.

Wijnsteenpoeder zorgt ervoor dat de eiwitten goed luchtig blijven. Je ziet het eigenlijk altijd onder de Engelse naam: cream of tartar. Het is te koop bij toko’s en winkels met Engelse / Amerikaanse levensmiddelen. Ik heb mijn potje, samen met wat andere leuke (en hier niet zo makkelijk verkrijgbare) spullen gekocht in Engeland tijdens een weekendje weg!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s