Knolselderij met appel, chorizo en linzen

De komende kerstdagen brengen we door bij de ouders, daar wordt er voor ons gekookt. We hoeven zelf niet eens een voorgerecht of toetje te verzorgen.
Maar nu heb ik nog een koelkast vol met groente die nog op moet. Daartussen zat een mooie knolselderij – een van mijn favoriete wintergroentes. Smaakt heerlijk, blijft lang goed in de koelkast en je kunt er alle kanten mee op. Selderijsoep is altijd goed. Half aardappels, half knolselderij in de puree. In plakken gebakken, misschien met een stukje brie erop gesmolten? Yummmm….  Of in blokjes, in een lekker makkelijk, winters en lichtverteerbaar eenpansgerecht, zoals vandaag.
Het gerecht wordt gebakken in margarine, ik denk dat dat lekkerder is dan olie in combinatie met appel.

knolselderij

Recept: Knolselderij met appel, chorizo en linzen

Voor 2 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 2 friszure appels (bijv. Dalinco of Goudreinet)
  • 100 gr chorizo aan een stuk
  • 1 blik linzen
  • 1 ui
  • 50 gr harde margarine

Snipper de ui.
Laat de linzen in een zeef uitlekken.
Snijd de chorizo in reepjes.
Snijd de knolselderij in plakken, schil deze en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
Snijd het klokhuis uit de appels (schillen is niet nodig) en snijd ze in blokjes van dezelfde grootte.
Smelt de boter in een hapjespan. Voeg de ui en chorizo toe, bak kort, voeg dan de knolselderij toe en schep alles door elkaar. Voeg tot slot de appel toe. Laat alles 5 minuutjes al omscheppend bakken.
Voeg de linzen toe, roer door en doe de deksel op de pan. Laat op een zacht vuur in 20 minuten gaar worden.

Mijn vriend vond dat het gerecht de volgende keer misschien nog iets als een snufje thijm kon gebruiken. Oregano zou denk ik ook werken. Wat vind jij?

Het recept is aangepast naar een recept dat ik vond op Keukenschrift.nl. Mijn eigen fotos zagen er niet uit, dus het plaatje is van hier.

Save

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s